Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhvatila ga policija

BiH: Uhićen pomoćnik ministra zbog primanja mita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pomoćnik ministra u vladi Tuzlanske županije uhićen je u četvrtak zbog primanja mita, potvrdilo je tijekom dana Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine koje je vodilo istragu o ovom slučaju.

U akciji koju su izveli pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhićen je Bahir Imamović, koji obnaša dužnost pomoćnika županijskog ministra za industriju, energetiku i rudarstvo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pokušao se izvući Sučevim rođacima nosio darove kao mito, pokušao utjecati i na svjedoka: USKOK podigao optužnicu Vjeko Luetić, doktor korupcije - 1 U pritvoru je Policijski doktor za mito uhićen zbog - primanja mita: "Porekao je počinjenje kaznenog djela"

Njega su policajci zatekli u trenutku kada je primao mito u iznosu od deset tisuća konvertibilnih maraka (oko pet tisuća eura) koje mu je kanio predati predstavnik tvrtke "Tuzla-kvarc".

Iz Tužiteljstva BiH navode kako je Imamović od te tvrtke trebao primiti ukupno trideset tisuća KM mita (oko petnaest tisuća eura). Imamović je novac trebao dobiti kako bi "Tuzla-kvarcu" osigurao koncesiju za eksploataciju kvarcnog pijeska na području Tuzlanske županije.

Prijetnje BHRT-u - 'Dignut ćemo vam zgradu u zrak'

Tvrdi se kako je Imamović u više navrata kontaktirao s predstavnikom tvrtke od kojega je tražio da podigne kredit u iznosu od trideset tisuća KM i dade mu taj novac.

Iz Tužiteljstva BiH ističu kako je ovo uhićenje dokaz njihove odlučnosti u borbi protiv korupcije te primjer dobro provedene i realizirane istrage u kojoj su prikupljeni detaljni i neoborivi dokazi o procesu traženja i predaje dara u svrhu zloporabe službenog položaja i ostvarivanja nezakonite imovinske koristi.

"Tužiteljstvo BiH ima nulti stupanj tolerancije prema korupciji i najavilo je odlučnu borbu protiv svih oblika koruptivnih kaznenih djela, naročito onih koja uključuju zloporabu službenog položaja za ostvarivanje nezakonite imovinske koristi", ističu u Tužiteljstvu.

"Ovakve akcije bit će realizirane u budućnosti u pravcu uspostave vladavine prava i odlučne borbe protiv korupcije u BiH", stoji u priopćenju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene