Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tražen i u Italiji

BiH: Uhićen osuđeni krijumčar droge po tjeralici Interpola Zagreb

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA) u petak su uhitili 44-godišnjaka za kojim je tjeralicu raspisao Interpol Zagreb i koji je osuđen na dugogodišnju zatvorsku kaznu zbog krijumčarenja droge, priopćeno je iz sjedišta te agencije u Sarajevu, doznaje se kao je riječ o Safetu Hrustiću, koji je koristio i ime Luka Josipović.

Policija nije navela puni identitet objavivši samo kako je u Tuzli uhitila S.H., rođenog 1970. godine temeljem međunarodne tjeralice što ju je raspisao Interpol Zagreb.

Pročitajte i ovo Plakati u Tuzli o podjeli BiH Policija traga za počiniteljima Otkriveno tko je lijepio plakate o podjeli BiH između Srbije i Hrvatske: "Borimo se za državu zasnovanu na pravdi i istini" Slika nije dostupna Temelju tjeralice Interpola U BiH na Zagreb uhićen Safet Hrustić

Tjeralica je raspisana radi uhićenja i izručenja Hrvatskoj zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ovjere lažnog sadržaja, no uhićeni je tražen i u Italiji i to zbog nedopuštenog prometa opojnim drogama zbog čega je u odsutnosti osuđen na 18 godina i sedam mjeseci zatvora.

S.H. je, kako podsjećaju iz SIPA-e, u BiH prvi puta uhićen u siječnju kada je zatečen s lažnim dokumentima, a nakon toga je procesuiran u toj zemlji. Temeljem sudske presude poništeni su mu lažni dokumenti te je ostao bez protuzakonito stečenog državljanstva BiH pa su se sada stekli uvjeti za njegovo izručenje po međunarodnoj tjeralici.

Odluku o Hrustićevu izručenju treba donijeti Sud BiH. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene