Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Prisluškuju vas'

BiH: Sudska pripravnica otkrivala kriminalcima detalje o istrazi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tužiteljstvo BiH podignulo je optužnicu protiv pripravnice na Sudu BiH.

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine podignulo je optužnicu protiv jedne pripravnice na Sudu BiH koju se tereti da je članovima organizirane kriminalne skupine s područja Ljubuškog odavala službene podatke o istrazi kojoj su bili podvrgnuti, potvrđeno je u utorak iz sjedišta državnog tužiteljstva u Sarajevu.

Pročitajte i ovo Ilustracija sedam mjeseci kasnije Teško ozlijedila supruga nožem, tužiteljstvo podiglo optužnicu: "Iskreno, nisam htjela da umre. Samo sam se branila" Slika nije dostupna Nesavjestan rad U BiH podignuli optužnicu protiv jednog od svojih istaknutih tužitelja

Željka Bukmir (22) koja uz bosanskohercegovačko ima i državljanstvo Hrvatske optužena je da je krajem 2011. godine povrijedila tajnost istražnog postupka u okviru predmeta kojega je tada vodilo Tužiteljstvo BiH.

BiH: Rezanje plaća i mirovina za 40 posto ili opći kaos

Tada je pod istragom bilo više osoba s područja Hercegovine za koje se sumnjalo da su umiješani u organizirani kriminal, krijumčarenje i distribuciju neocarinjene robe. Doznavši kako su članovi te skupine pod mjerama policijskog nadzora i da im se prisluškuju telefoni Bukmir je kontaktirala jednog od osumnjičenih kojega je osobno poznavala i prenijela mu te informacije.

Osumnjičeni pripadnici organizirane skupine nakon toga su prestali komunicirati telefonima i promijenili brojeve telefona što je onemogućilo prikupljanje dokaza i u konačnici dovelo do obustave istrage u tom predmetu.

Bukmir je stoga sada suočena s optužbama za zloporabu položaja ili ovlasti i povredu tajnosti istražnog postupka. Optužnica protiv nje je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene