Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema opasnosti od zračenja

BiH: Sudar vozila s radioaktivnim materijalom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U prometnoj nesreći koja se u petak ujutro dogodila nedaleko Modriče sudjelovalo je vozilo koje je prevozilo radioaktivni materijal, no nema opasnosti od zračenja, izvijestili su iz službenih izvora.

Teretno vozilo koje je prevozilo radioaktivni materijal 'iridij 192' sudarilo se oko tri i pol sata u mjestu Botajica s osobnim vozilom, čiji je vozač smrtno stradao. Odmah nakon nesreće policija je blokirala promet na mjestu nesreće te je onemogućila pristup na širem području.

Pročitajte i ovo Stravična prometna nesreća kod Stare Gradiške - 1 Teška prometna nesreća Vozač kamiona bio je drogiran? Probio rampu na granici i pokosio kolonu vozila - među nastradalima i šestero djece Ilustracija krim istraživanje Teška nesreća: U naletu vozila jedna osoba poginula, vozač uhićen

Stručnjaci iz Agencije za radijacijsku i nuklearnu sigurnost BiH stigli na mjesto događaja kako bi utvrdili ima li zračenja radioaktivnog materijala.

Iz Civilne zaštite Modriča su naveli da je radioaktivni materijal u čvrstom stanju te da ne bi trebalo biti opasnosti od zračenja.

Direktor Državne regulacijske agencije za radijacijsku i nuklearnu sigurnost Emir Dizdarević potvrdio je da su stručnjaci ove agencije na terenu tvrdeći da ne bi trebalo biti zračenja radioaktivnog materijala jer se nalazi u kontejneru. Pojasnio je da se radi o ostacima radioaktivnog materijala vezanog za industrijsku radiografiju, odnosno ispitivanje varova na cjevovodima i kontroli strukture metalnih materijala.

Kompanija koja je prevozila iridij 192 imala je potrebno odobrenje agencije, objasnio je Dizdarević. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene