Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nedaleko od Tuzle

RUDARI NOĆNE SMJENE ODBILI IZAĆI IZ JAME!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rudari Mramora nedaleko od Tuzle odbili su izaći iz jame zbog neisplate plaća. Nakon četverosatnih pregovora, izašli su iz rudnika.

Rudari noćne smjene rudnika Mramor nedaleko od Tuzle odbili su u subotu izaći iz jame prosvjedujući tako zbog neisplate plaća te su zajedno s kolegama iz prve smjene počeli štrajk, izvijestili su mediji u Bosni i Hercegovini.

Pročitajte i ovo 13 rudara ostalo zatrpano u rudniku zlata u Rusiji - 1 Borba s vodom i stijenama Strašna nesreća u rudniku zlata: Dva dana u ruševinama zatrpano 13 rudara, ne zna se u kakvom su stanju Radnici Luke Zadar u štrajku - 1 štrajk do daljnjega Radnici Luke Zadar u očaju: "Da nisam kod roditelja, ne bih preživio mjesec"

Nakon više od četiri sata pregovora 175 rudara Rudnika Mramor, koji djeluje pod okriljem Rudnika mrkog uglja Kreka, napustilo je jamu, javlja Klix.ba.

Oko 170 rudara iz rudnika "Mramor", koji djeluje pod okriljem rudnika "Kreka", inzistiralo je na isplati više zaostalih plaća, a kako to nije ostvareno do petka počeli su prosvjed u jami rudnika koji je brzo završio.

Predsjednik Sindikata rudnika Kreka Fikret Mehić potvrdio je da su plaće trebale biti uplaćene radnicima do 15. travnja, a dugovanja za topli obrok do 20. travnja.

Ovo je drugi put u proteklih godinu dana da su rudari u rudniku Mramor ostali zatvoreni u jami tražeći isplatu plaća i drugih obveza. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene