Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićeno 10-tak osoba

BiH: Razbijen lanac međunarodne trgovine drogom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnici državne policije BiH uhitili su na području Hercegovine osam osoba, čime je okončana višemjesečna akcija u kojoj je razbijen lanac međunarodne trgovine drogom iz BiH u Hrvatsku i druge zemlje.

U akciji je ukupno uhićeno više desetina osoba i zaplijenjeni brojni dokazi o počinjenom kriminalu, izvijestilo je u  državno odvjetništvo BiH. 'Osobe koje su lišene slobode osumnjičene su da su kao organizirana zločinačka skupina vršili međunarodno krijumčarenje opojnih droga, koju su s teritorija BiH krijumčarili prema Republici Hrvatskoj', navodi se u priopćenju državnog odvjetništva BiH.

Pročitajte i ovo Ilustracija U više država Trojica Hrvata prošvercala stotine kilograma droge po Europi, USKOK otkrio kako su to učinili Ilustracija Istraga Akcija USKOK-a u Splitu, pod istragom tri osobe

Zaplijenjeno oružje, streljivo, mobnilni telefoni, računalo i novac

Dodaje se da je tijekom istrage 'ostvarena značajna suradnja s policijskim i pravosudnim tijelima Republike Hrvatske i SR Njemačke' s kojima su razmijenjene informacije i saznanja o krijumčarima opojne droge, koji u okviru uvezanog lanca djeluju na međunarodnoj razini. Akcija kodnog naziva 'Prenj 5' izvedena je u srijedu poslije podne na više lokacija na području Livna, Mostara, Čitluka, Međugorja i Ljubuškog i tom prigodom pregledano je osam kuća, stanova i motornih vozila te uhićeno ukupno osam osumnjičenih osoba.

U okviru posljednje akcije zaplijenjena je određena količina dokaznog materijala, odnosno oružja, strjeljiva, mobilnih telefona, računala i novca. Pripadnici SIPA-e priveli su u nekoliko ranijih policijskih operacija provedenih u okviru velike akcije više desetina osoba koje se dovode u svezu s međunarodnom trgovinom drogom. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene