Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad na veleposlanstvo

BiH: Pritvor za još jednog osumnjičenog iz vehabijskog naselja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tužiteljstvo BiH zatražilo je određivanje pritvora za Emraha Fojnicu koji je ovoga tjedna uhićen u vehabijskome naselju Gornja Maoča.

Pritvor je zatražen  u sklopu istrage oko terorističkog napada na američko veleposlanstvo koje je potkraj listopada izveo islamski fanatik Mevlid Jašarević, izvijestili su mediji u BiH pozivajući se na tužiteljstvo te zemlje.

Glasnogovornica Tužiteljstva BiH Selma Hećimović izjavila je da je nakon ispitivanja dvadesetogodišnjeg Fojnice, tužiteljstvo zatražilo njegovo pritvaranje zbog opasnosti da bi mogao prikrivati dokaze, utjecati na svjedoke ili pak ometati istragu. Po njezinim riječima, pritvor je zatražen i budući se uhićeni sumnjiči za sudjelovanje u kaznenome djelu za što kazna zatvora iznosi iznad deset godina a napose zbog 'uznemirenosti stanovništva cijele BiH'.

Pročitajte i ovo GP Slavonski Brod Mnogi su spajali Kolone na granicama, a sezona još nije pravo ni počela: Na prijelaz se čeka satima Njemačka policija Napad u Njemačkoj Političar brutalno pretučen dok je lijepio plakate, mora na operaciju: "Niče sjeme koje su posijali desničarski ekstremisti"

>> FBI u Sarajevu, vehabija Jašarević odbio razgovor

Emrah Fojnica, čiji identitet nije bio objavljen do upućivanja zahtjeva za određivanjem pritvora, uhićen je u vehabijskome naselju Gornjoj Maoči kod Brčkog gdje je duže vremena živio Mevlid Jašarević koji je 28. listopada iz strojnice pucao na američko veleposlanstvo i pri tome ranio jednog zaštitara.

Pripadnici državne Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) pretresli su nekoliko naselja nedaleko Maglaja te Gornju Maoču u sklopu istrage oko napada na američko veleposlanstvo u Sarajevu. U pritvoru se uz Jašarevića nalaze i njegovi pomagači Dino Pečenković i Munib Ahmetspahić. U istrazi napada na američko veleposlanstvo sudjeluju i istražitelji američkog FBI-a, s kojima je jučer odbio razgovarati sam Mevlid Jašarević. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene