Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prometna nesreća

BiH: Prijava protiv ministra policije zbog bijega s mjesta nesreće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar unutarnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine Predrag Kurteš 'zaradio' je prekršajnu prijavu nakon što je policija utvrdila da je pobjegao s mjesta prometne nesreće kako bi prikrio sudjelovanje u tom događaju, objavilo je u srijedu sarajevsko 'Oslobođenje'.

Proturječne informacije o tome je li Kurteš pobjegao s mjesta nesreće i zbog čega je to učinio ne bi ni bile zanimljive da se ne radi o ministru policije i osobi koja slovi za bliskog suradnika predsjednika SDP BiH Zlatka Lagumdžije.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

>> Ministar policije pijan skrivio nesreću pa 'pobjegao u kafanu'!

Federalni premijer Nermin Nikšić ranije je izjavio kako će Kurteš biti smijenjen dokaže li se da je pobjegao s mjesta nesreće. "Ako to bude točno nemam dvojbe da on zbog toga mora snositi posljedice i da u tom slučaju više ne može obavljati dužnost ministra i ja ću kao premijer poduzeti mjere koje će to osigurati", izjavio je Nikšić koji je i sam član vodstva SDP BiH.

Neimenovani izvori iz MUP-a Sarajevske županije potvrdili su kako je opsežnom istragom te pregledom snimki nadzornih kamera utvrđeno da je ministar Kurteš nakon nesreće pobjegao iz vozila te se sakrio u sporednoj ulici, a potom pozvao službenog vozača MUP-a koji je svjedočio kako je on, a ne ministar, upravljao vozilom koje je sudjelovalo u sudaru.

Bizarni incident dogodio se 28. siječnja u središtu Sarajeva kada je u službeni automobil MUP-a za čijim je volanom, kako je utvrđeno istragom, bio ministar Kurteš, udarilo drugo vozilo. S obzirom da nije kriv za nesreću ostalo je pitanje zašto je ministar pokušao prikriti sudjelovanje u tom događaju, a mediji nagađaju kako je bio pod utjecajem alkohola.

Amina Hadžić koja je skrivila udes udarivši u MUP-ovo vozilo odmah je ustvrdila kako je ministar Kurteš bio za upravljačem, a to je novinarima prenio i njen otac koji se odmah našao na mjestu udesa. Ekipi za očevid se, međutim, kao drugi sudionik predstavio Ahmed Zubović, službeni vozač ministra Kurteša.

U pokušaju da provjeri iskaz Amine Hodžić policija je odmah nakon udesa tragala za ministrom tražeći ga i u stanu, no nije ga pronašla. Kurteš je tek nakon 24 sata dao iskaz u policijskoj postaji odbijajući svaku odgovornost. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene