Obavijesti Video Pretražite Navigacija
4,2 po Richteru

BiH pogodio drugi najjači potres ove godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Gackom je u 17:12 sati zabilježen potres magnitude 4,2 po Richteru, intenziteta V stupnja Merkalijeve ljestvice.

U Gackom je u 17:12 sati zabilježen zemljotres magnitude 4,2 po Richteru, intenziteta V stupnja Merkalijeve ljestvice, a radi se o jednom od najjačih potresa koji je pogodio BiH ove godine.

Pročitajte i ovo Racijom u BiH razbijen superkartel velika akcija Pao superkartel u susjedstvu: Među uhićenima ravnatelji policije i bolnice, poduzetnici, influencerica... Potres pogodio BiH "Poput neke eksplozije" Snažan potres pogodio BiH, osjetio se i u Hrvatskoj: "Tresao se plafon, zidovi, stolovi. Trenutak do rušenja je falio"

Materijalna šteta nije zabilježena, iako je s obzirom na intenzitet bila moguća manja. Dubrovački mediji objavili su da se potres i kod njih osjetio.
Epicentar je bio deset kilometara jugozapadno od Gacka.

Prema informacijama kojima raspolaže Vecernji.ba ovo je drugi potres po jačini ove godine u BiH. Najjači je bio u Livnu, 19. lipnja ove godine kada se tlo zatreslo na jačini 4,5 stupnjeva po Richteru i VI stupnju Merkalijeve ljestvice.

A i krajem prvog mjeseca godine, 28. siječnja zabilježen je potres od 4,2 potresa prema Richteru, a epicentar je bio u Banjoj Luci. I prije nekoliko dana zabilježen je potres u Banjoj Luci no on je bio slabijeg intenziteta. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene