Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proljeće sljedeće godine

BiH podnosi kandidaturu za članstvo u EU 2009.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bosna i Hercegovina bi zahtjev za punopravno članstvo u Europskoj uniji mogla podnijeti na proljeće 2009. godine, ocijenio je ministar vanjskih poslova te zemlje Sven Alkalaj.

U izjavi koju prenosi 'Dnevni avaz', Alkalaj je naznačio kako bi se podnošenje ovakvog zahtjeva moglo očekivati u razdoblju od travnja do lipnja naredne godine.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Viktor Orban u posjeti BiH Nastavio u Banja Luku Orban doputovao u BiH, kratko bio u Sarajevu, oni mu se požalili na jednu osobu

'Do tada će već biti poznata sudbina Ureda Visokog predstavnika (OHR)', kazao je Alkalaj aludirajući na to da je Europska unija ranije zatvaranje OHR-a, uz uvjet provedbe nužnih reformi, postavila kao kriterij od kojega se ne može odstupiti ukoliko BiH želi istaknuti kandidaturu za članstvo u Uniji.

Alkalaj smatra kako je BiH, baš kao što je to učinila i Crna Gora, zahtjev mogla podnijeti i sada, no drži kako bi to bila tek forma jer sve ovisi o provedbi nužnih reformi.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Nikola Špirić ranije je najavljivao kako bi njegova zemlja zahtjev za punopravno članstvo u EU mogla podnijeti do kraja ove godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene