Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mito i zlouporaba

BiH: Optužnica protiv potpredsjednika i glavnog tajnika Stranke demokratske akcije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijsko tužiteljstvo u Sarajevu u petak je podignulo optužnicu protiv dvojice visokih dužnosnika Stranke demokratske akcije koja je dio vladajuće koalicije u Bosni i Hercegovini i još sedam osoba povezanih s tom strankom koje tereti za trgovinu utjecajem, primanje mita, zloporabu službenog položaja ili ovlasti i druga kaznena djela.

Iz tužiteljstva su potvrdili kako su među optuženima potpredsjednik SDA Asim Sarajlić i donedavni glavni tajnik Amir Zukić koji je s te dužnosti uklonjen nakon što je uhićen prije mjesec dana a i sada se nalazi u pritvoru.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Milorad Dodik Nakon potvrđene optužnice "Imamo obavještajne podatke da Dodik planira pobjeći iz zemlje!": Ministar obrane BiH otkrio eksplozivni podatak

Zukića se tereti da je zajedno s optuženim Safetom Bibićem 2016. organizirao kriminalnu skupinu kojoj su se pridružili Senad i Nedžad Trako te Ramiz Karavdić. Oni su pronalazili osobe koje su bile spremne dati novac kako bi dobili posao u Elektroprivredi BiH. Zukić je koristeći svoj utjecaj u najjačoj bošnjačkoj stranci preko Eseda Džananovića, izvršnog direktora Elektroprivrede realizirao nezakonita zapošljavanja.

Asim Sarajlić i Mirsad Kukić terete se da su koristeći svoj položaj također nezakonito posredovali prilikom zapošljavanja čime su počinili kazneno djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi radi trgovine utjecajem.

Za Zukića je tužiteljstvo zatražilo produženje pritvora zajedno s još šestoricom optuženika.

Potpredsjednik SDA Sarajlić je podizanje optužnice dočekao na slobodi, a novinarima je u Sarajevu kazao kako je nedužan te kako je uvjeran da će to i dokazati tijekom sudskog postupka. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene