453210
453210
453210
453210
453210

Srebrenica: Nakon novog prebrojavanja potvrđena prednost srpskog kandidata

  • , 11.10.2016., 16:56
  • Autor:
  • komentara

Prebrojavanje glasova sa svih biračkih mjesta u Srebrenici potvrdilo je kako u izborima za načelnika te općine uvjerljivo vodi kandidat ujedinjenih srpskih stranaka Mladen Grujičić, objavilo je u utorak Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hrecegovine.

 
 
 
 
Izbori u BiH (Foto: AFP)
Izbori u BiH (Foto: AFP)

Prema podacima objavljenim na mrežnoj stranici SIP-a i nakon prebrojavanja listića sa svih biračkih mjesta u samoj općini, Grujičić je na izborima provedenim 2. listopada dobio 4553 glasa ili 63,8 posto, a bošnjački kandidat i dosadašnji načelnik Ćamil Duraković 2567 glasova ili nešto manje od 36 posto.

I dalje traje prebrojavanje glasačkih listića Srebreničana koji su glasovali poštom ili su to učinili na nekom od izdvojenih biračkih mjesta izvan Srebrenice.

Takvih potencijalnih glasača je ukupno oko 3300, a do sada su prebrojani glasovi njih nešto manje od 900.

Procjene su kako preostali listići koji tek trebaju biti prebrojani ne mogu ugroziti Grujičićevu prednost pa je sve izglednije kako će po prvi puta nakon rata načelnik Srebrenice postati kandidat srpske nacionalnosti.

Iz Stranke demokratske akcije (SDA) u ponedjeljak su najavili kako će od SIP-a tražiti poništavanje izbora u Srebrenici i njihovu ponovnu provedbu jer drže da je policija Republike Srpske tamo intervenirala na sumnjiv način preuzimajući nadzor nad glasačkim materijalom, što otvara razlog za sumnju u regularnost izbornog procesa.

O takvom zahtjevu SIP može odlučivati tek nakon proglašenja službenih i konačnih rezultata. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se