Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Odvesti BiH u NATO i EU'

BiH: Lagumdžija izabran za predsjednika najjače oporbene stranke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zlatko Lagumdžija je izabran za predsjednika najsnažnije oporbene stranke u BiH, Socijaldemokratske partije, najavivši na petom stranačkome kongresu koji je održan u Sarajevu pobjedu na predstojećim izborima te uvođenje ove zemlje u NATO i EU.

'Na kraju sljedećeg četverogodišnjeg mandata, trebamo doći do BiH 2014. kao punopravne članice NATO i potom zemlje EU. Da bi o tome razmišljali, moramo biti pobjednik slijedećih izbora i nositelj promjene Bosne i Hercegovine od 2010.', rekao je Lagumdžija pred više od 400 izaslanika kongresa SDP-a i 200 gostiju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Josipović: Muslimani nisu prijetnja Slika nije dostupna 'Ne uzdam se u utjecaje izvana' Dragan Čović protiv 'Daytona 2'

Sljedeće godine u BiH se održavaju opći izbori za državni, entitetske i županijske parlamente te bira tročlano Predsjedništvo zemlje. Lagumdžija se na Kongresu oštro okomio na vladajuće stranke ističući kako zemlju vode u propast.

'Neovisno o tome što ni oni nisu svi isti, rezultat njihovog rada je zajednički: strah i neizvjesnost, rastući kriminal i nezaposlenost, nove podjele na podobne i nepodobne', rekao je. Zauzeo se za smanjenje javne potrošnje i birokracije te najavio promjene porezne politike ukoliko dođe na vlast u BiH. Iako su 23 dužnosnika predložena za kandidate za predsjednika Lagumdžija je na kraju jedini ostao u utrci za prvog čovjeka SDP-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene