Obavijesti Video Pretražite Navigacija

BiH: Komarica i Dodik pozivaju Hrvate na povratak u RS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Banjalučki biskup Franjo Komarica i predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik pozvali su Hrvate koji su prognani iz tog entiteta da se vrate svojim predratnim domovima.

Biskup Komarica i Dodik u Banja Luci su razgovarali o problemima s kojima se susreću zainteresirani za povratak suglasivši se pri tom kako je i potrebno i moguće učiniti više da im se u tom procesu pomogne.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Teroristički čin Akcija nakon što je biskup brutalno izboden: Uhićeno sedmero tinejdžera, oglasila se policija Milorad Dodik U ulozi optuženika Poznat datum kada će se Dodik pojaviti na Sudu BiH, odvjetnik poručio: "Ne očekujemo pošteno suđenje"

Dodik je pak izjavio kako je osobno spreman otići u Hrvatsku ili bilo gdje drugdje i susresti se s prognanim Hrvatima.

"Čim dobijem poziv, rezervirat ću vrijeme za to", kazao je Dodik novinarima. Ustvrdio je kako se svima koji su zainteresirani za povratak može jamčiti puna sigurnost.

"Sigurnosni uvjeti postoje, no jasno je i to da postoje socijalni i ekonomski problemi kakvih ima u svim drugim dijelovima zemlje", kazao je Dodik.

Biskup Komarica kazao je pak kako je uvjeren u spremnost Vlade RS odnosno Dodikovu da potakne brži povratak izbjeglica a posebice je pozdravio spremnost da se ode i razgovara s prognanicima tamo gdje oni sada borave.

Biskup Komarica i Dodik najavili su i to kako će u Banja Luci uskoro biti organizirana donatorska večer na kojoj će se prikupljati novac za obnovu katoličke crkve na Petrićevcu koju su Srbi srušili tijekom rata.

Na tom je mjestu tijekom posjeta Banja Luci prije pet godina misno slavlje predvodio pokojni Ivan Pavao II.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene