Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izlijevanje rijeka

BiH: Kiša prouzročila porast vodostaja, kod Sarajeva ugrožene kuće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Deseci kuća u prigradskim dijelovima Sarajeva poplavljeni su noću na ponedjeljak pošto je obilna kiša prouzročila izlijevanje nekih rijeka i potoka iz korita, izvijestile su u ponedjeljak službe civilne zaštite.

Prema podacima civilne zaštite Sarajevske županije, izlijevanje rijeke Bosne izazvalo je plavljenje stambenih objekata na području sarajevske općine Ilidža no nije bilo potrebe za evakuacijom stanovništva.

Pročitajte i ovo Vodostaj rijeke Une Snimke iz zraka Pogledajte novi sustav koji je prvi put obranio Hrvatsku Kostajnicu od poplave Zoran Ðuroković i Barbara Štrbac Prate slabosti sustava Zbog porasta vodostaja rijeke proglašeno izvanredno stanje, stvar spašava nova barijera: "Prije je na obrani od poplava ovdje radilo oko 500 ljudi, sad 20"

Riječ je o ravničarskoj zoni koju ugrožava gotovo svaki veći rast vodotoka no ravnatelj Civilne zaštite Federacije BiH Fahrudin Solak ponovo je upozorio i na problem bespravne gradnje na nesigurnu terenu koji to dodatno komplicira.

Izvanredne mjere obrane na području Nove Gradiške: Sava NE miruje!

Rast vodostaja zbog kišnih padalina bilježi se u cjelokupnom slivu rijeke Bosne, a ona je ponegdje dosegnula i kritičnu točku. Takvo je stanje u području Kaknja nizvodno od Sarajeva koji je pretrpio velike štete tijekom katastrofalnih poplava u svibnju 2014. godine.

Tada je vodena bujica gotovo potpuno potopila i Maglaj gdje je u zadnja 24 sata porast razine vode u Bosni od oko 80 centimetara.

Iz bosanskohercegovačke Agencije za vodno područje rijeke Save potvrdili su da je znatno porastao i vodostaj Sane.

U agenciji ipak ističu da je vremenska prognoza razmjerno povoljna i ne očekuje se nastavak intenzivnih padalina pa ni veće poplave. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene