Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kardinal Puljić upozorio

BiH: Katoličkoj crkvi ne vraća se oduzeta imovina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić upoznao je visokog predstavnika Valentina Inzka tijekom razgovora u nadbiskupskom ordinarijatu o problemima opstruiranja povrata crkvene imovine u BiH, objavila je Katolička tiskovna agencija (KTA).

Puljić je informirao Inzka da se Katoličkoj crkvi ne vraća oduzeta imovina u Travniku unatoč presudi Doma za ljudska prava pa čak i nastavlja otuđivanje imovine bez pristanka crkvenih predstavnika. Također ga je upoznao i s poteškoćama u vezi s imovinom sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog pored njihove crkve u središtu Sarajeva, objavila je KTA.

Pročitajte i ovo Racijom u BiH razbijen superkartel velika akcija Pao superkartel u susjedstvu: Među uhićenima ravnatelji policije i bolnice, poduzetnici, influencerica... Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima

Kardinal Puljić i austrijski diplomat na čelu međunarodne uprave u BiH razgovarali su i o 'potrebi donošenja ustava i o europskim integracijama BiH. 'Bilo je riječi i o nužnosti rješavanja jednakih prava kroz potrebne integracije, a ne na račun drugih', navodi KTA. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene