Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nalazi u Sarajevu potvrdili

Japanka ipak ima samo sezonsku gripu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djevojka iz Japana, koja je jučer primljena na Kliniku za infektivne bolesti Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, ne boluje od novog oblika gripa tipa A, rekla je glasnogovornica centra Biljana Jandrić.

Biljana Jandrić je istaknula da su sinoć dobiveni nalazi te da nije potvrđeno da je riječ o novom virusu, već o običnoj gripi. 'Naši mikrobiolozi tvrde da nije riječ o gripu H1N1, ali ćemo nalaz poslati i u London na kontrolu', rekla je Jandrićeva, prenosi Dnevni Avaz.

Pročitajte i ovo Ilustracija Podaci HZJZ-a Od gripe umrlo šestero ljudi: Dvije županije prednjače po broju oboljelih Sarajevo Alarmantno stanje Sarajevo je drugi najzagađeniji grad na svijetu: Zbog kvalitete zraka godišnje umre 3300 ljudi

Na Kliniku za infektivne bolesti Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu jučer je primljena Japanaka koja je imala simptome tipične za svinjsku gripu. Odmah je izolirana na Infektološkoj klinici gdje se utvrđivalo boluje li od nove gripe ili je u pitanju tek sezonska.

>> Nakon smirivanja svinjska gripa mogla bi još jače napasti

>> Gripa A se širi: U Kini potvrđen prvi slučaj virusa

Jučer se zbog simptoma gripe obratila Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, odakle su je uputili u KCUS. Liječnici su posumnjali i na virus nove gripe, pa je djevojka zadržana na Infektološkoj klinici. 'Iako je tvrdila da nije bila u Meksiku, SAD-u ni u kontaktu s nekim tko je bio bolestan, odmah smo je izolirali', rekla je Jandrić.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene