Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački ministar oglasio se o stanju premijera: "Ovo je jako težak dan. Borba za život premijera i dalje traje"

BiH: HDZ 1990. traži poništavanje izbornih rezultata u Čapljini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska demokratska zajednica 1990. je zatražila od Središnjeg izbornog povjerenstva BiH da poništi rezultate lokalnih izbora u Čapljini održanih prošle nedjelje jer su bili 'neregularni'.

HDZ 1990. tvrdi da je nakon prebrojavanja utvrđen veći broj glasačkih listića od broja glasača te da su neke osobe više puta glasovale.

Pročitajte i ovo Za sebe kažu kako su nevidljiva djeca, zaboravljeni i marginalizirani od društva (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Tragične životne sudbine Oni su ''nevidljiva djeca'': Zaboravljeni su i marginalizirani od društva Željko Komšić (Foto: AFP) Željko Komšić Optužio Hrvatsku za miješanje u unutarnje poslove BiH: "Bolje bi bilo da vratite ukradeni novac građanima BiH"

'Neregularnost se ogleda u većem broju glasačkih listića od broja glasača na biračkom mjestu Dretelj, te u većem broju glasačkih listića nakon brojanja od ukupno zaduženih glasačkih listića za to biračko mjesto', navodi se u priopćenju HDZ 1990.

Stranka dodaje kako su na biračkom mjestu Dretelj nakon završetka glasovanja promatrači bili fizički istjerani s birališta 15 minuta.

'Nadalje, dio glasača je dolaskom na biračko mjesto zapazio da je netko već u njihovo ime glasovao i to su prijavili na dan izbora Izbornom povjerenstvu. Isto tako je utvrđeno da su neke osobe više puta glasovale', navodi se u priopćenju.

HDZ 1990 naglašava kako je zatraženo 'vještačenje potpisa glasača' i zahtijeva od Izbornog povjerenstva da 'postupi po izbornom zakonu i poništi izbore za općinu Čapljina'.

Prema neslužbenim preliminarnim rezultatima na lokalnim izborima u BiH u prošlu nedjelju, 5. listopada ove godine, najviše glasova na području općine Čapljina dobila je Hrvatska demokratska zajednica BiH, a prije izbora u toj je općini na vlasti bio HDZ 1990.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene