Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez poteškoća

BiH: Do 15 sati na birališta izašlo 37 posto birača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Opći izbori koji se provode u Bosni i Hercegovini protječu bez poteškoća a prema ocjenama Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) zabilježen je zadovoljavajući odaziv birača.

Glasnogovornica SIP-a Maksida Pirić izjavila je kasno poslije podne u Sarajevu kako je do 15 sati zabilježen odaziv nešto više od 37 posto biračkog tijela.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Viktor Orban u posjeti BiH Nastavio u Banja Luku Orban doputovao u BiH, kratko bio u Sarajevu, oni mu se požalili na jednu osobu

Prema informacijama koje pristižu u Sarajevo birački proces odvija se dobro, a zabilježeno je tek nekoliko manjih prigovora čija se utemeljenost provjerava, no oni ni u kom slučaju ne mogu dovesti u pitanje regularnost izbora.

Operativni stožer policije Federacije BiH izvjestio je tijekom dana da su na nekoliko biračkih mjesta zabilježeni manji izgredi a riječ je uglavnom o verbalnim sukobima.

>> BiH: Najviše birača izašlo u hrvatskim općinama

>> Izbori u BiH: Sukobili se na biračkom mjestu, jedan ozlijeđen

Birališta u BiH trebala bi biti zatvorena u 19 sati, a iz SIP-a je najavljeno kako će glasovanje biti omogućeno svima koji se u tom trenutku zateknu na biralištima.

Prvi neslužbeni rezultati glasovanja za članove Predsjedništva BiH očekuju se oko 23 sata a rezultati za Zastupnički dom Parlamenta BiH u ponedjeljak oko 1 sat. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene