Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Unatoč Čovićevim izjavama

BiH: Čelnici HSP-a i Boljitka tvrde da ostaju u vlasti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednici dviju vladajućih stranaka u Federaciji BiH, Hrvatske stranke prava Zvonko Jurišić i Narodne stranke Radom za boljitak Mladen Ivanković Lijanović izjavili su da neće doći do njihova izbacivanja iz vlasti što je najavio predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

'Vlada Federacije ostaje raditi svoj posao, odgovorno, temeljem zakona i Ustava Federacije BiH, jer kao odgovorni ljudi i političari ne smijemo dopustiti da se sustav poremeti, da trpe ekonomska i socijalna sfera u FBiH', izjavio je predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić. On je to rekao nakon susreta s predsjednikom SDP-a BiH Zlatkom Lagumdžijom čiju izjavu danas prenose tiskani mediji u BiH.

Predsjednik Narodne stranke Mladen Ivanković je dodao kako aktualni premijer iz redova SDP-a BiH Nermin Nikšić ostaje premijer kao i cijeli saziv vlade. Sam Nikšić je dan ranije najavio da će doći do rekonstrukcije Vlade Federacije nakon što je SDP pokrenuo inicijativu za isključivanje SDA iz vlasti na svim razinama.

I predsjedništvo HDZ-a BiH zaključilo je u srijedu da nova vladajuća koalicija na državnoj razini treba provesti promjenu vlasti u županijama, Federaciji BiH i u Vijeću ministara BiH do kraja lipnja što uključuje izbacivanje SDA iz vlasti kao i HSP-a BiH i Narodne stranke Radom za boljitak, koje su prošle godine preuzela hrvatske pozicije u Federaciji BiH.

Za danas je zakazan sastanak čelnika SDP-a BiH, HDZ-a i Saveza za bolju budućnost BiH koji su najavili promjenu vlasti na svim razinama. (Hina)

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Dobili potporu Rusije Sazvana hitna sjednica parlamenta Republike Srpske: "Ovo je šamar, moramo donijeti odluku o samo jednoj stvari" Tarik Imamović Obitelj odahnula Kraj potrage: Pronađen je 26-godišnjak iz Zenice koji je nestao u Zagrebu

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene