Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nasilni doseljenici

Biden će izdati naredbu protiv Židova koji napadaju Palestince: Odnosi se samo na jedno područje koje ne uključuje Gazu

Izrael napao Dženin - 3
Izrael napao Dženin - 3 Foto: Afp
Očekuje se da će američki predsjednik Joe Biden izdati izvršnu naredbu protiv židovskih doseljenika koji napadaju Palestince na okupiranoj Zapadnoj obali, objavio je Politico pozivajući se na dokumente i američkog dužnosnika.

Naredba bi trebala biti objavljena kasnije u četvrtak, prema dokumentima i američkom dužnosniku, a očekuje se da će uključivati ​​sankcije protiv doseljenika, izvijestio je Politico.

Reuters nije mogao odmah provjeriti izvješće.

Pročitajte i ovo Snimka uništenja ruskog broda dronovima Napad pored Krima VIDEO Objavljena snimka snažnog ukrajinskog udarca Putinu: Brodu od 65 milijuna eura nije bilo spasa

Biden i drugi visoki američki dužnosnici upozoravali su više puta da Izrael mora djelovati kako bi zaustavio nasilje izraelskih doseljenika nad Palestincima na Zapadnoj obali. Napadi su ondje rasli posljednjih mjeseci kako su se židovska naselja širila, a zatim su ponovno porasli nakon napada Hamasa na Izrael 7. listopada.

SAD je u prosincu zabranio izdavanje viza osobama umiješanim u nasilje na Zapadnoj obali pod izraelskom okupacijom.

Pročitajte i ovo Nesreća na skijanju Ozlijeđena je VIDEO Strašan pad djevojke na skijanju: Ispala iz žičare pred okupljenim skijašima, svi vikali da zaustave vučnicu

Izrael je u bliskoistočnom ratu 1967. godine okupirao Zapadnu obalu rijeke Jordan koju Palestinci žele kao okosnicu neovisne države. Na tom području je izgradio židovska naselja koja većina zemalja smatra ilegalnima. Izrael to osporava i poziva se na povijesne i biblijske veze sa zemljom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene