Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Bez stranih postrojbi u Iraku nakon 2011.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Irački premijer Nuri al-Maliki izjavio je da je njegova zemlja postigla sporazum sa SAD-om prema kojemu neće više biti stranih postrojbi u Iraku nakon 2011.

'Postoji sporazum između dviju strana kako više ne bi bilo nijednog stranog vojnika u Iraku nakon 2011.', kazao je Maliki, prema priopćenju iz njegova ureda.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Odbacio sučeljavanje Plenković otkrio koliko je donirao HDZ-ovoj kampanji pa opleo po Milanoviću: "Svakog dana se budi i lupeta sa svojim primitivizmom" Slika nije dostupna Obama hvali Putina za dostignuća 'Obavili ste izvanredan posao za ruski narod'

'Ne možemo pristati na sporazum koji ne čuva suverenitet Iraka', dodao je on pred plemenskim vođama.

Šef iračkih pregovarača Mohammed al-Haj Hammoud kazao je u petak da je 'posao pregovarača završen. Sad je posao u rukama iračkih političkih čelnika'.

Američke postrojbe u Iraku: još uvijek bez sporazuma

Bijela kuća je u ponedjeljak objavila da SAD još nije postigao konačni sporazum s Irakom o budućem statusu američkih postrojbi u Iraku, ubrzo nakon objave Bagdada o sporazumu o povlačenju stranih postrojbi nakon 2011.

"Rasprave se nastavljaju. Još nismo finalizirali sporazum", izjavio je glasnogovornik Bijele kuće Tony Fratto u Crawfordu gdje američki predsjednik George W. Bush provodi nekoliko dana na ranču.

Irački premijer Nuri al-Maliki objavio je u ponedjeljak da je njegova zemlja postigla sporazum sa SAD-om prema kojemu neće biti stranih postrojbi u Iraku nakon 2011.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene