Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poštivanje obveza

Bez obzira žele li platiti za brzi Brexit, Britanci moraju prenositi sredstva u EU do 2020.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velika Britanija morat će i dalje plaćati dugoročne programe Europske unije najmanje do 2020. čak i kad napusti blok 2019., rekao je Guenther Oettinger, povjerenik za proračun i ljudske resurse EU-a za njemački list Bildt.

Oettinger je rekao da Velika Britanija mora poštivati obveze koje je preuzela za dugoročne programe prije prošlogodišnjeg referenduma o napuštanju bloka 2019., objavljeno je u izdanju lista od ponedjeljka.

Pročitajte i ovo Brexit - 2 Nikako da se dogovore Od Brexita bez dogovora najveću štetu imale bi Njemačka, Nizozemska i Francuska Slika nije dostupna oglasila se veleposlanica Posljednje riječi EU-a Velikoj Britaniji uputila je hrvatska ambasadorica, a one će svakako ostati upisane u povijest

"Kao rezultat, London će morati transferirati sredstva u Bruxelles najmanje do 2020", rekao je on za list.

Oettinger je dodao kao očekuje da će Njemačka imati dodatne troškove u visini nekoliko milijardi eura, kao posljedicu britanskog izlaska iz EU-a.

Britanski izlazak iz bloka ostavit će godišnju rupu od oko 10 - 12 milijardi eura u blagajnama EU-a.

On je kazao da bi se jaz mogao nadoknaditi proračunskim rezovima i višim isplatama članica, no i da bi EU također mogao uštedjeti novac ukidanjem popusta o kojima se dogovarao proteklih godina sa zemljama članicama, uključujući Veliku Britaniju. (HINA)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene