Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završeni dvodnevni pregovori

Bez napretka u sporu oko iranskog nuklearnog programa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velike sile i Iran završili su dvodnevne pregovore u Ženevi.

Međutim, nema znakova da je postignut bilo kakav napredak u sporu oko iranskog nuklearnog programa, izjavio je jedan dužnosnik.

Pročitajte i ovo Ivan Penava, Andrej Plenković Parlamentarni izbori 2024. HDZ i DP dogovorili parlamentarnu većinu i strukturu buduće Vlade Andrej Plenković, Ivan Penava Pregovori i razgovori Neki zastupnici Domovinskog pokreta neće podržati Plenkovića? "Pitajte ga hoće li dati potpis, a ima ih još koji će izletjeti"

Iranska državna televizija je javila da će se Iran i šest velikih sila, SAD, Francuska, Rusija, Velika Britanija, Kina i Njemačka ponovno sastati u Istanbulu krajem idućeg mjeseca.

>> Iranski ministar poručio da nuklearno oružje donosi nesreću

Zapadne zemlje žele da Iran prestane sa svojim aktivnostima obogaćivanja uranija, koji se uz dodatnu obradu onda može koristiti kao gorivo za nuklearne reaktore ili za izradu bomba.

Još prije razgovora zapadne zemlje su umanjile očekivanja od sastanaka u Ženevi 6. i 7. prosinca. Diplomati su rekli da će znak napretka biti i dogovor da se ponovo sastanu na sadržajnijim razgovorima, početkom 2011. godine. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene