Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preferiraju europsko rješenje

Bez europske potpore, Grčka će tražiti pomoć MMF-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako izostane europska potpora, Grčka će morati posuđivati sredstva uz visoku kamatnu stopu.

Grčki premijer Georgi Papandreu nije u srijedu navečer u Bruxellesu isključio mogućnost da će od Međunarodnoga monetarnog fonda (MMF) zatražiti financijsku pomoć, ne bude li moguća europska potpora.

Pročitajte i ovo Snažan potres pogodio Grčku Magnitude 5,7 Dva snažna potresa pogodila Grčku: "Bilo je kao da se kuća vrti u krug" Slika nije dostupna Ekonomska kriza Papandreu Angeli Merkel rekao da Grčkoj nije potrebna pomoć

'Ako budemo vidjeli da ćemo morati posuđivati uz iznimno visoku kamatnu stopu' na financijskim tržištima kako bismo refinancirali grčki dug, 'sve je moguće i ništa nije isključeno', rekao je novinarima na tiskovnoj konferenciji zajedno s predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelom Barrosom.

Ipak, dodao je, 'bilo bi nam draže europsko rješenje'. To upozorenje dolazi u času kada Njemačka i dalje ne želi plaćati za Grčku. Kancelarka Angela Merkel ocijenila je u srijedu da što god bi se u ovom trenutku učinilo za Atenu, ne bi bilo 'dobar odgovor', već da treba 'početi rješavati problem u korijenu'. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene