Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O Milanovićevom posjetu BiH

'Zašto poruke koje nose dobronamjernost netko može okarakterizirati kao neprijateljske'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zoran Milanović bio je u Mostaru kao prijatelj svih naroda koji žive u BiH, rekao je Vjekoslav Bevanda.

Predsjednik hrvatske vlade Zoran Milanović došao je u posjet Mostaru prošlog tjedna kao prijatelj svih naroda koji žive u Bosni i Hercegovini, a njegov je dolazak bio najavljen sukladno svim standardnim diplomatskim pravilima, stoji u izjavi koja je u utorak dostavljena medijima u BiH u ime predsjedatelja Vijeća ministara BiH Vjekoslava Bevande.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Zoran Milanović komentar Lane Ružičić Zoran Milanović tipka...

U njegovoj se izjavi ističe kako je zaprepašten brojnim negativnim reakcijama na posjet premijera Milanovića BiH odnosno Mostaru kao gradu koji bi trebao imati isti značaj kao i Sarajevo, Banja Luka, Tuzla ili Brčko.

U izjavi se navodi kako u izvješćima lokalnih medija po posjetu Milanovića Mostaru nitko od njih nije uzeo u obzir činjenicu da je Republika Hrvatska supotpisnica Daytonskog mirovnog sporazuma, članica Europske unije i uz to, članica Vijeća za provedbu mira (PIC) te da je samim tim obvezna pomagati u rješavanju nastalih problema i sukoba.

'U Hrvatskoj je dobila 3 milijuna kuna za film koji će vidjeti sto ljudi. Ja joj kažem: Dobrodošla!'

"Premijer Milanović je došao kao prijatelj svih naroda koji žive na prostoru BiH i sve poruke koje je rekao javno na konferenciji za novinstvo bile su poruke mira, potpore i europskog puta", ističe Bevanda.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH podsjeća i kako je premijer Milanović u više navrata jasno istaknuo da će se zalagati da BiH dobije jasniju europsku perspektivu kandidata i da se nemiri ne bi dogodili da je Europska unija imala koherentniju i jasniju politiku.

"Postavlja se pitanje zašto ove poruke koje nose dobronamjernost za sve građane BiH netko može okarakterizirati kao neprijateljske i zlonamjerne pa se nameće odgovor da pozitivna ideja potpore i skretanja pažnje Europskoj uniji na poticanje veće zainteresiranosti za situaciju u BiH nekome ipak nije u interesu", zaključio je Bevanda.

On dodaje kako su potpuno netočni navodi članova Predsjedništva BiH Željka Komšića i Bakira Izetbegovića da posjet nije bio najavljen jer je to učinjeno sukladno procedurama diplomatskog protokola, a predsjedatelj Vijeća ministara BiH zadržava pravo pozvati i primiti kolege predsjednike vlada drugih država bez potrebe traženja bilo čije suglasnosti.

"Zahvalni smo premijeru Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću na potpori koju nam je dao i uvijek ćemo davati potporu i rado primati pruženu ruku susjeda i prijatelja", stoji u izjavi predsjedatelja Vijeća ministara BiH. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene