Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Betancourt se u Bogoti sastala s obitelji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francusko-kolumbijska političarka Ingrid Betancourt, koja je u srijedu oslobođena nakon što je šest godina provela kao zatočenica marksističke gerilske skupine FARC, sastala se u četvrtak u Bogoti sa svojom djecom, 22-godišnjom Melanie i 19-godišnjim Lorenzom, te suprugom Juanom Carlosom Lecompteom, koji su Airbusom francuske vlade doputovali u Kolumbiju.

Betancourt, bivša kolumbijska predsjednička kandidatkinja s dvojnim državljanstvom, oteta je 2002. godine, a zadnji put viđena je u jednoj pobunjeničkoj video snimci potkraj prošle godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odalo ga nervozno ponašanje 78-godišnji starac krijumčario kokain u želucu Slika nije dostupna Okamenio se VIDEO Fetus u trbuhu ostao 40 godina!

"Ponovni susret je bio salva poljubaca", kazala je Betancourt, vidno ganuta, obgrlivši svoju djecu pred brojnim novinarima. Melanie je u zrakoplovu bila preplavljena osjećajima i nije uspjevala zadržati suze.

"Šest i pol godina čekam na ovaj trenutak i reći ću joj da je volim", kazao je Lorenzo pred dolazak u Bogotu.

Francuskog ministra vanjskih poslova Bernarda Kouchnera, koji je pratio obitelj, dočekao je u zračnoj luci njegov kolumbijski kolega Fernando Araujo.

Kouchner je kazao da će "zapanjujuća snaga obitelji Betancourt pomoći u oslobađanju ostalih talaca".

U zrakoplovu francuske vlade nalazilo se oko 30-ak osoba, među kojima i liječnici, bivši suprug Ingrid Betancourt Fabrice Delloye i sestra Astrid.

Betancourt (46) je oslobođena u srijedu u spektakularnoj akciji specijalaca kolumbijske vojske. Oslobođeno je i 14 drugih talaca - troje Amerikanaca i 11 kolumbijskih policajaca i vojnika.

FARC je Betancourt držao u zatočeništvu u džungli od 23. veljače 2002.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene