Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Slovenci ogorčeni poklonom

Besplatna karta s hrvatskim nazivima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na besplatnoj autokarti slovenskog magazina Žurnal i Geberali osiguranja Slovenija je pohrvaćena, pišu slovenski mediji.

Brojni Slovenci koji su proteklih dana dobili autokarte Slovenije i Hrvatske 2009., na dar od magazina Žurnal, ogorčeni su zbog negiranja slovenstva u Beloj krajini i drugdje, pišu slovenski mediji.

Pročitajte i ovo Kuća, ilustracija Strog financijski plan Mladi par iz susjedstva sagradio kuću bez kredita: "Ne znam kako nam je ovo uspjelo..." Dmitrij Medvedev Karta izazvala nevjericu Medvedev šokirao, pogledajte kako je podijelio teritorij Europe: "Taj koncept mora zauvijek nestati"

Nema slovenskih rijeka, planina ni graničnih prijelaza

Na karti piše rijeka Kupa, Kolpa ne piše nigdje. Tako ne postoje ni Gorjanci već samo Žumberačko i Samoborsko gorje. Na karti ne postoji ni slovenski Trdinoveg vrh niti vrh Gorjancev umjesto kojeg je na karti Sveta Gera. Slovenski mediji navode kako nije naveden granični prijelaz Metlika već je umjesto njega hrvatski prijelaz Jurovski Brod. Tako nema ni međunarodnog prijelaza Vinice već je naveden hrvatski prijelaz Pribanjci, a umjesto granice Pirče stoje hrvatski Brod na Kupi. Nema ni rijeke Sotle već je naznačena hrvatska rijeka Sutla.

Ako slovenski magazin Žurnal izostavlja slovenska imena i teritorij, suvišno je tražiti od drugih da priznaju i poštuju Sloveniju, pišu slovenski mediji. Na kraju objašnjavaju kako je sporna karta nastala u zagrebačkom Studiu Bergant.

Mislite li da se zbrka s kartama dogodila:

  • Namjerno
  • Slučajno
  • Zbog neznanja
  • Zbog šale

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene