Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šetao kroz park

Beskućnik pronašao torbu sa 60.000 eura i smije ih zadržati!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Timothy Yost, beskućnik iz Teksasa, pronašao je veću svotu novca prilikom šetnje kroz park.

Yost je pronašao torbu zakopanu u blizini rijeke Colorado, u parku Bastrop, gdje je došao oprati noge od blata. Kada je udario torbu, primjetio je da je u njoj skoro 60 000 eura, u raznim valutama, prenosi Reuters.

Pročitajte i ovo Zamjena do kraja godine - 1 zamjena na 2000 lokacija Euri su u novčaniku, ali što je s kunama koje još nismo zamijenili? Kod građana ih je još uvijek 4,66 milijardi Tržnica - 1 istječe zakonska obveza Zanimljiv eksperiment na tržnici: Dnevnik Nove TV provjerio je kako se snalazimo bez kuna

Službenik u banci je prijavio Yosta policiji, kada je došao zamjeniti mokre novčanice od 1000 dolara za one suhe. Policija je zaplijenila novac dok se ne utvrdi vlasnik torbe i je li taj iznos povezan s nedavnim pljačkama.

>> Dva mjeseca tražili beskućnika da mu kažu da je 'bezobrazno' bogat

Grad je, nakon potvrde FBI-a o ispravnosti novčanica, u lokalnim novinama objavio da se traži vlasnik torbe. Kada se nitko nije javio, novac je pripao prolazniku.

Yost ima sreće da je novac pronašao upravo u Teksasu, a ne u drugoj saveznoj državi. Teksas odobrava nalazniku da zadrži što je pronašao, ukoliko se nitko ne javi kao vlasnik.

Nalaznik mora podnijeti zatjev da mu se vrati što je pronašao i tada gradski čelnici odlučuju o zahtjevu. U Yostovom slučaju odlučili su da mu se vrati nađeni novac.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene