Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krateri i eksplozije

OTKRIVENA TAJNA BERMUDSKOG TORKUTA Istina o nestanku brodova krije se na dnu mora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otkriće ogromnih podvodnih kratera na dnu Barentsovog mora moglo bi biti objašnjenje i velike zagonetke o nestanku brodova i zrakoplova u Bermudskom trokutu.

Znanstvenici su pronašli kratere na dnu Barentsovog mora koji su široki 800 i duboki 45 metara. Nagađaju da su nastali zahvaljujući velikim količinama metana, koji je najvjerojatnije došao s obala plinom bogate Norveške.

'Metan se dugo taložio da bi na kraju eksplodirao ostavljajući za sobom ogromne rupe u centralnom i zapadnom dijelu Barentsovog mora', izjavio je jedan od znanstvenika s Arctic University u Norveškoj.

Područje na kojem se nalaze krateri je potencijalno velik rizik po plovidbu brodova u Barentsovom moru jer je riječ o vjerojatno najvećem žarištu metana koji se oslobađa u plitkoj vodi.

Znanstvenici smatraju da bi slična situacija mogla biti i na području Bermudskog trokuta koji se nalazi između Bermuda, Floride i Portorika i na kojem su do sada nestali deseci brodova, ali i zrakoplova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Velike tajne NEMAJU OBJAŠNJENJE 10 najvećih neriješenih misterija svijeta Slika nije dostupna 70 godina nakon Napokon otkrivena jedna od najvećih zagonetki Bermudskog trokuta

Ruski znanstvenik Igor Jeltsov kazao je da je Bermudski trokut nastao kao posljedica reakcija metana.

'Ove reakcije mogu biti izuzetno snažne, poput nuklearnih. To doprinosi zagrijavanju oceana i potonuću brodova u vodama pomiješanim s velikom količinom plina', zaključio je a prenosi Daily Mail.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene