Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Seksualni zločini

Berlusconijev ministar predložio kastraciju za silovatelje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Italija mora imati mogućnost da u nekim slučajevim primijeni kiruršku kastraciju osoba osuđenih zbog seksualnih zločina, ocijenio je Roberto Calderoli, ministar državne uprave i član Sjeverne lige, protuimigracijske stranke u vladi premijera Silvija Berlusconija.

'U nekim slučajevima, mislim da ponovno uključivanje u društvo nije moguće i da kemijska kastracija može biti nedovoljna te da ne preostaje drugo doli kirurška kastracija. Društvo se mora zaštititi', kazao je ministar u razgovoru za dnevnik La Stampa.

Pročitajte i ovo Ilustracija teško kazneno djelo Užas u Dalmaciji: Djed (79) godinama spolno zlostavljao maloljetnu unuku Ilustracija Strašno Djevojčica se onesvijestila tijekom svjedočenja: 17 mladića mjesecima ju je silovalo

U Italiji su ovih dana prijavljena tri slučaja silovanja, uključujući i ono od subote, kada je u rimskom parku silovana jedna tinejdžerica. Vlada je reagirala najavom da će ovih dana donijeti zakonsku uredbu prema kojoj će se svi seksualni prijestupnici sustavno zatvarati i u očekivanju suđenja neće moći biti u kućnom pritvoru.

Vlada proučava i mogućnost uvođenja drugih mjera kao što je osnivanje odreda 'dragovoljnih nenaoružanih građana' koji bi nadzirali rizične dijelove gradova. Oporbeni lijevi centar odmah je odbacio tu mogućnost. 'Ona bi samo izazvala još veće nasilje. Monopol na sigurnost mora ostati u rukama države', rekao je u ponedjeljak za La Repubblicu Marco Minniti, ministar unutarnjih poslova vlade u sjeni Demokratske stranke Waltera Veltronija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene