Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oporavlja se Italija

Isprika napadača na Berlusconija: Bio sam kukavica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Silvio Berlusconi koji će nakon napada ostati u bolnici barem do srijede, a muškarac koji ga je napao poslao mu je pismo isprike.

Berlusconi (73) kojemu je u napadu ozlijeđen nos i usna, a dva zuba slomljena, izgubio je pola litre krvi nakon napada psihički labilnog muškarca, objavio je njegov osobni liječnik. ‘Medicinsko izvješće ćemo objaviti sutra (utorak), ali mislim da već mogu reći kako Silvio Berlusconi neće izaći iz bolnice još 36 sati’, kazao je tijekom večeri za talijansku novinsku agenciju Ansu doktor Alberto Zangrillo iz bolnice San Raffaele u Milanu, gdje se liječi talijanski premijer. ‘Stanje je stabilno, ali njegovo zdravstveno stanje zahtijeva pozorno praćenje. Lomovi kostiju mogu imati posljedice koje se moraju pratiti’, dodao je.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja Burna sjednica VIDEO Grmoja izgubio živce, udario po klupi i srušio bocu: Nakon toga demonstrativno ustao, ali ni tu drama nije bila gotova Imane Fadil (Foto: AFP) Je li otrovana? Misteriozna smrt marokanske manekenke i stalne gošće Berlusconijevih "bunga bunga" zabava

Berlusconi se neće baviti važnim aktivnostima najmanje još 15 dana nakon izlaska iz bolnice, izjavio je njegov osobni liječnik. Liječnik Alberto Zangrillo, glavni anesteziolog bolnice San Raffaele u kojoj je hospitaliziran Berlusconi, rekao je da je premijer proveo mirnu noć te da će iz bolnice izaći u srijedu poslijepodne. Preporučeno mu je da se suzdrži svih aktivnosti koje uključuju pojavljivanje u javnosti i izlaganje stresu.
 

>> 'Berlusconiju je loše i izgubio je pola litre krvi'

>> VIDEO: Berlusconi će se od napada oporavljati tjednima

Talijanski premijer otkazao je posjet Kopenhagenu o klimi ovog tjedna. Berlusconi je tijekom dana primio velik broj poruka potpore. Među prvima su ga nazvali ruski predsjednik Vladimir Putin i francuski predsjednik Nicolas Sarkozy, a zatim su mu svoje dobre želje uputili papa Benedikt XVI., britanski premijer Gordon Brown, njemačka kancelarka Angela Merkel i američka državna tajnica Hillary Clinton. Massimo Tartaglia koji je premijera udario u lice reprodukcijom milanske gotičke katedrale smješten je na psihijatriju. Ako ga proglase krivim, mogao bi biti kažnjen s pet i pol mjeseci do pet godina zatvora.

Napadač se ispričao Berlusconiju

Muškarac koji je napao Berlusconija, ispričao mu se. Massimo Tartaglia napisao je pismo premijeru u kojem izražava ‘duboku krivicu i žali zbog kukavičkog i nepromišljenog djela’, prenijela je talijanska novinska agencija ANSA. Odvjetnici 42-godišnjeg Massima Tartaglie su, kako su prenijeli mediji, priopćili da je djelovao potpuno samostalno isključivši svaku političku pozadinu napada na premijera Berlusconija i eventualnu stranačku pripadnost napadača Tartaglie. Tartaglia je u pritvoru, a njegov otac je rekao da je godinama psihološki nestabilan. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene