Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više od 50 posto birača

Berlusconi na referendumu doživio još jedan poraz

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski premijer Silvio Berlusconi pretrpio je novi udarac, nakon prošlomjesečnog teškog poraza na lokalnim izborima, jer su se Talijani u velikom broju odazvali na referendum koji je svim snagama pokušao potkopati.

Glasovanje o četiri pitanja koja su se odnosila na povratak nuklearnoj energiji, privatizaciju vodoopskrbe i imunitet za vladine ministre, još traje, no velik odaziv već u nedjelju, prvoga dana održavanja referenduma, ukazuje na novi težak poraz Berlusconijeve vlade desnog centra.

Po procjenama talijanskog ministarstva unutarnjih poslova, na referendum se odazvalo više od 50 posto birača, čime je postao valjan.

Berlusconi je priznao poraz barem kada je riječ o nuklearnoj energiji, izjavivši na konferenciji za novinare da je referendum vjerojatno označio kraj nuklearnoj energiji u Italiji. 'Slijedom odluke koju talijanski narod donosi u ovom trenutku, vjerojatno moramo reći zbogom nuklearnim elektranama i moramo se snažno opredijeliti za obnovljivu energiju', rekao je.

Berlusconi se protivio prijedlozima da opozove zakone koje je donijela njegova vlada. Prošli je tjedan rekao da neće glasovati na referendumu te kako se nada da će većina Talijana učiniti isto kako referendum ne bi uspio.

Poražavajući rezultati referenduma dolaze u najgorem mogućem trenutku za 74-godišnjeg premijera, koji je suočen sa seksualnim skandalom i trima suđenjima za prijevaru te teškim porazom na lokalnim izborima prošli mjesec, uključivo u Milanu. (Hina)

Pročitajte i ovo Silvio Berlusconi - 1 ima leukemiju 86-godišnji Silvio Berlusconi izašao iz bolnice nakon šest tjedana Silvio Berlusconi - 1 u 87. godini Preminuo je Silvio Berlusconi, zločesti dečko talijanske politike

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene