Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Berlusconi: Mediteran će biti najčišće more na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Italija i Egipat zajednički će raditi na čišćenju Sredozemnog mora i učiniti ga najčišćim morem na svijetu, rekao je u srijedu talijanski premijer Silvio Berlusconi.

Berlusconi je to obećanje dao na zajedničkoj konferenciji za novinare s egipatskim predsjednikom Hosnijem Mubarakom nakon njihova sastanka u Rimu.

Pročitajte i ovo Karinsko more Zaštita i turizam Najmanje more na svijetu: Građani i struka ne vide prepreke da Karinsko more oduzme titulu Mramornome Ilustracija kad zatrese ispod površine VIDEO Pogledajte kako izgleda potres pod morem

Berlusconi, koji je u travnju treći put postao premijer, u šali je rekao da će "ići u školu" kod Mubaraka ne bi li naučio kako ostati na vlasti "30 godina". Mubarak obavlja predsjedničku dužnost 27 godina.

U puno ozbiljnijem tonu talijanski premijer je govorio o "obnovi kulturnih, gospodarskih i političkih veza na Mediteranu".

Mubarak je, zajedno s egipatskim ministrima vanjskih poslova, kulture i poljoprivrede bio sudionik bilateralnog sastanka na kojem je potpisan sporazum o strateškom partnerstvu s Italijom.

Italija je najveći trgovinski partner Egipta, a Talijani su najbrojniji turisti koji posjećuju tu zemlju na sjeveru Afrike.

Talijanski premijer pozdravio je Mubarakovu nominaciju za potpredsjednika Mediteranske unije, zajednice 27 zemalja članica EU-a i njihovih južnih susjeda koja bi trebala biti osnovana u srpnju u Parizu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene