Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poludio zbog presude Davidu Millsu

Berlusconi: Komunistički suci su me odlučili uništiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Milanski sud vode komunisti koji me žele uništiti', rekao je talijanski premijer Silvio Berlusconi i time naznačio kakva će biti njegova obrana kad se idući mjesec opet pojavi na sudu slijedom optužbe za korupciju.

'Ono što je stvarno poremećeno u Italiji ne zove se Silvio Berlusconi već komunistički tužitelji i komunistički suci u Milanu koji ga napadaju iznova i iznova sve otkako je on ušao u politiku i odlučio boriti se protiv vlasti komunista', izjavio je telefonski jučer navečer za jednu televizijsku emisiju bijesni Berlusconi iz svog doma gdje leži zbog šarlaha. Bila je to prva njegova reakcija na odluku suda u Milanu da britanski odvjetnik David Mills mora odslužiti zatvorsku kaznu za primanje mita 1997. od Berlusconija. Mills se žalio na presudu talijanskom vrhovnom sudu, a Berlusconiju će se za taj slučaj suditi u odvojenom postupku.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Poslao poruku biračima Milanović: “Rijeke pravde dolaze, oprat će ovu ustajalu smrdljivu Plenkovićevu močvaru“ Zoran Milanović objava na facebooku Oglasio se Milanović: "Ljudi, oni kradu i svima nam se smiju"

Suđenje premijeru omogućeno je godinu dana poslije prekida jer je prije godinu dana Italija donijela zakon koji premijeru jamči imunitet, a ustavni sud ga je 7. listopada poništio. Kako sada nema zapreka da premijer odgovara pred sudom, njemu će se 16. studenoga početi suditi u predmetu nezakonitog stjecanja televizijskih prava njegova televizijskog imperija Mediaset. Tužitelji tvrde kako je Mediaset kupio prava po prenapuhanoj cijeni '90-ih od dviju offshore tvrtki koje kontrolira Berlusconi koji se tereti za pronevjeru poreza i za krivo računovodstvo u tom predmetu.

Premijer Berlusconi, milijarder koji je u politiku ušao 1993., danas vodi treću vladu, no popularnost bi mu mogla opasti i zbog njegovih seksualnih skandala. Anketa, koju je u nedjelju objavio dnevnik Corriere della Sera pokazuje da je potpora njegovoj vladi pala na 44 posto s 54 posto početkom godine. No Berlusconiji odbacuje te brojke i tvrdi da vladu podržava 54 posto Talijana, a njega osobno 68 posto. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene