Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže se suradnici

Berlinski napadač koristio najmanje 14 identiteta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraga je usmjerena na pronalaženje mogućih suradnika Anisa Amrija koji je na božićnom sajmu u Berlinu ubio 12 ljudi.

Anis Amri, azilant porijeklom iz Tunisa koji je prošli mjesec ubio 12 ljudi na božićnom sajmu u Berlinu zabivši se u gomilu golemim kamionom, živio je u Njemačkoj pod najmanje 14 različitih imena, priopćio je u četvrtak načelnik policije, javlja Reuters i ističe da se ovim saznanjem nanovo dovode u pitanja propusti sigurnosnih službi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bivši šef obavještajaca ZASTRAŠUJUĆE PROCJENE "7000 potencijalnih terorista šeće slobodno. Ne možemo ih kontrolirati" Slika nije dostupna Velika policijska akcija Policija pronašla otiske Anisa Amrija u kamionu kojim je izvršen napad u Berlinu

"Konspirativno je djelovao i koristio je razne identitete", kazao je Dieter Schuermann, načelnik kriminalističke policije u zapadnoj državi Sjevernoj Rajni-Vestfaliji.

Vlasti te savezne države su ga u veljači 2016., oko šest mjeseci nakon što je u Njemačkoj zatražio azil, označile kao potencijalnu opasnost. Isto mišljenje su dijelile i sigurnosne službe u Berlinu gdje je znao dolaziti, no na kraju je zaključeno da ne predstavlja nikakvu konkretnu opasnost.

Amrija je naposljetku 23. prosinca u samoobrani ustrijelio u Milanu talijanski policajac.

Istraga je sada usmjerena na pronalaženje njegovih mogućih suradnika. Policija je ovaj tjedan u Berlinu uhitila muškarca, također porijeklom iz Tunisa, koji je dan prije napada večerao s Amrijem u arapskom restoranu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene