Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Beogradski mediji objavili sastav nove srbijanske vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mandatar za sastav nove vlade Srbije Mirko Cvetković, demokrat s Liste za europsku Srbiju (ZES-DS), odredio je sve članove budućeg srbijanskog kabineta, objavili su u subotu poslijepodne beogradski radio i tv B92.

Nova srbijanska vlada imat će 24 ministarstva, zamjenika predsjednika - koji je i dopredsjednik, te još tri dopredsjednika, od kojih jedan neće imati svoj resor.

Pročitajte i ovo Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene Aleksandar Vučić JOŠ IMA NEPOPUNJENIH MJESTA Vučić objavio novi sastav srbijanske vlade, u njoj je i predstavnik Hrvata

Kako B 92 saznaje, zamjenik premijera i ministar policije bit će Ivica Dačić Socijalistička partija Srbije (SPS).

Dopredsjednici će biti Mlađan Dinkić (ZES-G17 plus) koji će biti i ministar ekonomije, Božidar Đelić (ZES-DS) koji će biti ministar znanosti i razvoja, i Jovan Krkobabić iz stranke umirovljenika (PUPS), bez ministarstva, ali zadužen za socijalna pitanja.

Ministrica pravosuđa će biti Snežana Malović (ZES-DS), a financija Dijana Dragutinović (ZES-G17 plus).

Na mjestu ministra obrane ostaje Dragan Šutanovac (ZES-DS), kao i Vuk Jeremić (ZES-DS) na čelu Ministarstva vanjskih poslova i Milan Marković (ZES-DS) u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Nekadašnji predsjednik skupštine Srbije Oliver Dulić (ZES-DS) će u novoj Vladi biti ministar za ekologiju i prostorno planiranje.

Dužnosnici SPS-a Milutin Mrkonjić i Žarko Obradović u novoj Vladi bit će ministri za infrastrukturu i prosvjetu.

Tomica Milosavljević (ZES-G17 plus) i dalje će biti ministar zdravstva, a Snežana Samardžić Marković (ZES-G17 plus) ministrica sporta.

Resor rudarstva i energetike bit će zaduženje Petra Škundrića (SPS), telekomunikacija Jasne Matić (ZES-G17 plus), dok će za Nacionalni investicijski plan biti zadužena Verica Kalanović (ZES-G17 plus).

Na čelu Ministarstva trgovine bit će Slobodan Milosavljević (ZES-DS), poljoprivrede Saša Dragin (ZES-DS), a ministar rada i socijalne politike biti će Rasim Ljajić (ZES-SDP).

Goran Bogdanović (ZES-DS) će biti zadužen za Kosovo i Metohiju, Srđan Srećković (ZES-SPO) za dijasporu, a o kulturi će se brinuti Nebojša Bradić (ZES-G17 plus), dok će ministar vjera biti Vojislav Milovanović (ZES-vanstranački).

U resoru za ljudska i manjinska prava radit će Svetozar Čiplić (ZES-vanstranački), dok će jedini ministar bez portfelja biti Sulejman Ugljanin (Lista za Sandžak-SDA).

Mandatar će u ponedjeljak, na sjednici parlamenta zastupnicima prezentirati program i temeljne smjernice buduće srbijanske vlade i priopćiti imena dopredsjednika i ministara.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene