Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Beograd: Saslušano osam svjedoka ratnog zločina u Lovasu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U beogradskom Okružnom sudu je završeno dvodnevno saslušanje osam svjedoka iz RH o slučaju ratnog zločina u Lovasu u listopadu 1991. godine.

Kako se navodi u priopćenju Okružnog suda, među osmero saslušanih svjedoka ima i neposrednih očevidaca tog ratnog zločina.

Pročitajte i ovo Masovno ubojstvo u Mladenovcu kod Beograda - 3 Mještani šute "Možda je Božja kazna!": Policija ispituje što se dogodilo s kućom ubojice iz Mladenovca Muškarac osumnjičen za otmicu priveden u zgradu Županijskog državnog odvjetništva - 3 Na parkiralištu u Petroviji Proširena istraga protiv 60-godišnjaka koji je oteo ženu u Istri: Poznato za što ga se tereti

U dosadašnjem tijeku istrage koja se protiv 12 osumnjičenih za taj ratni zločin vodi od svibnja ove godine u beogradskom Specijalnom sudu za ratne zločine, dosad je saslušano ukupno 65 svjedoka, od kojih je 12 iz Hrvatske.

Kako je najavljeno, tijekom daljnje istrage se očekuje dolazak još nekih svjedoka iz Hrvatske.

Od 12 dosad osumnjičenih za ratni zločin u Lovasu - odvođenje mještana Lovasa u minsko polje 18. listopada 1991. godine, pri čemu je njih 24 stradalo, od svibnja je u pritvoru njih osmero, a prema tvrdnjama srbijanskih medija riječ je o bivšim dragovoljcima i pripadnicima paravojnih formacija, među kojima se najčešće se spominje paravojna skupina "Dušan Silni".


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene