Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pao dogovor

Beograd pristao: Ispod naziva Kosovo stajat će fusnota

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Ovaj naziv ne dovodi u pitanje status Kosova i u skladu je s Rezolucijom 1244 i odlukom ICC-a o kosovskoj deklaraciji o neovisnosti', pisat će u fusnoti.

Beograd i Priština u Bruxellesu su dogovorili kako će se Kosovo na regionalnim forumima predstavljati pod nazivom Kosovo uz fusnotu u kojoj će se navoditi Rezolucija 1244 Vijeća sigurnosti UN-a i mišljenje Međunarodnog suda pravde (ICC) o Deklaraciji o nezavisnosti Kosova.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić komentirao i presudu Vučić konsterniran događanjima u Hrvatskoj: "Kako sad Europa ne reagira?" Potraga za tijelom Danke Ilić u selu Zlot umrla u mjestu Zlot Majka osumnjičenog za ubojstvo dvogodišnje Danke iznenadno preminula

Predstavnici dvaju država postigli su i dogovor o primjeni sporazuma o integriranom upravljanju graničnim prijelazima. Šef beogradskog tima Borislav Stefanović smatra kako su postignutim dogovorom ispunjeni svi kriteriji potrebni da Srbija dobije statuszemlje kandidata EU.

Prema dogovorenome u fusnoti naznačenoj kraj naziva Kosovo pisat će: 'Ovaj naziv ne dovodi u pitanje status Kosova i u skladu je s Rezolucijom 1244 i odlukom ICC-a o kosovskoj deklaraciji o neovisnosti'.

Postignutim dogovorom Kosovo će postati 36 članica regionalnih inicijativa, a dogovoreni naziv Kosovo će, kako je potvrdio zamjenik ministra vanjskih poslova Kosova Petrit Selimi, koristiti za učlanjenje u druge međunarodne organizacije. Selimi je naglasio kako dogovor između Kosova i Srbije znači kako će dvije zemlje moći mirno sjediti za istim stolom te da će Priština moći otvoriti ured u Beogradu. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene