Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Beograd nudi 'ustupke' Kosovu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar vanjskih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je za BCC da je Beograd spreman Kosovu ponuditi najširu moguću autonomiju, nastojeći pomoći u postizanju sporazuma o budućnosti Kosova.

"Srbija je spremna razmotriti i mogućnost odricanja od nekih odlika suverenosti. Tako bi Kosovo moglo imati pristup Svjetskoj banci i Međunarodnom monetarnom fondu i drugim međunarodnim financijskim institucijama, te neki oblik predstavništava u inozemstvu. Spremni smo se odreći dosta toga, ali bi i oni morali biti spremni odreći se
nečega", kazao je Jeremić za BBC.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić o nemirima na kosovu "Vučić se priprema za invaziju, gradi baze u obliku potkove": Uznemirujuće tvrdnje uglednog britanskog lista Aleksandar Vučić bizaran šou Vučić u bizarnom nastupu objašnjavao tko sve napada Srbiju, kojim oružjem: "Imam materijale..."

On je izjavio da je Srbija do novih pregovora došla zahvaljujući "principijelnoj podršci Rusije, odnosno njihovu principijelnom
pridržavanju normi međunarodnog prava. Istodobno, nitko ne bi trebao sumnjati u to da je strateška orijentacija Srbije članstvo u EU".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene