Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Organizatori još nisu obaviješteni

Beograd: 99 posto da Parade ponosa neće biti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo je 99 posto sigurno da se Parada ponosa neće održati u Beogradu, jer sve procjene govore da je sigurnosni rizik za održavanje ove manifestacije izuzetno velik.

Iako još odluka službeno nije donijeta, očekuje se da će je policija organizatorima priopćiti najkasnije do 4. listopada, piše Press. Dodaje kako odluka nije donesena preko noći, već je rezultat ozbiljne analize sigurnosnih službi.

Pročitajte i ovo Screenshot Velika greška Hoće li se Dankin ubojica izvući? "Bojim se da je ovime slučaj doveden u slijepu ulicu" Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel

Uzimanjem i obzir svih segmenata ove manifestacije utvrđeno je da se radi o skupu velikog rizika. No, kako ovogodišnja Parada ponosa ima više segmenata, zabranjena je samo šetnja, no ne i manifestacija koja traje šest dana. Dosadašnje sigurnosne procjene govore da taj skup ne bi protekao bez nasilja', ispričao je dobroobaviješteni izvor.

>> Traži se odgoda mimohoda homoseksualaca u Beogradu

Da će cijeli teret odgovornosti oko održavanja Parade ponosa biti prebačen na policiju, moglo se i naslutiti i iz izjave premijera i ministra srbijanske policije Ivice Dačića, koji je ranije izjavio da je sve u rukama struke, a ne politike, odnosno, da vlada neće odlučivati o održavanju Parade ponosa nego MUP.

'Ukoliko se pokaže da će održavanje Parade ponosa biti skup visokog sigurnosnog rizika, MUP će zabraniti da bude održana, kao i održavanje svih drugih skupova najavljenih za taj dan', rekao je Dačić i dodao da je do sada dobio samo dio sigurnosnih procjena.

Parada ponosa u Beogradu je bila zakazana za 6. listopad.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene