Obavijesti Video Pretražite Navigacija
‘Onečišćenje srca i duha’

Benedikt XVI: Slike užitka i nasilja ‘truju dušu’

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. upozorio je, na misi na blagdan Duhova, na ‘onečišćenje srca i duha’ ljudi ‘zatrovanih slikama’ užitka i nasilja, na koje se društvo već ‘naviklo’.

‘Kao što postoji onečišćenje zraka koje truje okoliš i živa bića, tako postoji i onečišćenje srca i duha koje ubija i truje duhovni život’, rekao je Papa u bazilici sv. Petra. ‘Kao što se ne smijemo naviknuti na onečišćenje zraka - i u tom smislu je zalaganje za čist okoliš najvažnija zadaća danas - tako se ne smijemo naviknuti na ono što truje duh’, dodao je. ‘Kažu da je to sloboda, a ne vide da to onečišćuje i truje dušu, osobito dušu mladih naraštaja i na koncu ugrožava i samu slobodu’, ocijenio je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Probijeni svi rokovi Uznemirujuće fotografije stigle i na kutije cigareta: Hoćete li prestati pušiti? Slika nije dostupna Istražili smo POJAVILE SE I PRIJE ZAKONA Kako je moguće da se ove slike nalaze na duhanskim proizvodima?

Duhovi su jedan od najvećih blagdana u liturgijskom kalendaru katolika, protestanata i pravoslavnih vjernika. Tim se blagdanom, 50 dana nakon Uskrsa, slavi silazak na Duha svetoga na apostole u Jeruzalemu. Naziva se i blagdanom ‘rođenja Crkve’.

(Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene