Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Biskupska sinoda

Benedikt XVI. biskupima: Treba raspiriti žar evanđelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. pozvao je 262 biskupa koji su sudjelovali u radu sinode da provode novu evangelizaciju cijelim svijetom i da raspire prigušenu vatru evanđelja među onima koji su izgubili vjeru.

Na završetku biskupske sinode koja je trajala tri tjedna i na kojoj se otvoreno raspravljalo o svim gorućim temama i krizama unutar Crkve, Papa je zajedno sa sinodskim ocima slavio misu u bazilici svetog Petra.

Pročitajte i ovo Papa Franjo otkazao obveze simptomi gripe Papa Franjo ponovno otkazao obveze zbog zdravlja, javili se iz njegovog ureda Slika nije dostupna Konzervativni kardinali protiv pape Benedikt XVI. odbija podržati protivnike pape Franje

'Pravi protagonisti nove evangelizacije jesu sveci: primjerom svog života i svojim djelima milosrđa oni govore jezikom koji svi razumiju', rekao je, pozivajući na vjerodostojno življenje evanđelja i unutarnje obraćenje koje je potrebno i samim biskupima. Istaknuo je 'žurnu potrebu da se Krist naviješta na nov način ondje gdje je Božja vatra zapretana i treba ju raspiriti kako bi postala živ oganj što svijetli i grije cijelu kuću'.

>> Papa proglasio još sedam svetaca, među njima prva Indijanka

Biskupska sinoda o novoj evangelizaciji započela je 7. listopada. Benedikt XVI. sazvao je sinodu biskupa iz cijeloga svijeta kako bi zajedno pokušali pronašli načine za 'novu evangelizaciju', u času kada kršćani gube utjecaj u Europi i žrtve su diskriminacije u nekim dijelovima svijeta. Tema nove evangelizacije jako je važna za Benedikta XVI. i 2010. osnovao je novu službu s tim ciljem.

Zadnju sinodu o evangelizaciji sazvao je Pavao VI. 1974., ali kriza Crkve u nekad kršćanskim zemljama nije tada bila tako naglašena. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene