Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaduženi za čivanje reda

Belgijski policajci obrijali Roma, pretukli Alžirca i premlatili beskućnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četrnaestorica belgijskih policajaca zaduženih za čuvanje reda na velikom željezničkom kolodvoru u Bruxellesu ispituju se u svezi s nasiljem, rasizmom i ponižavanjem najmanje 15 osoba, pišu belgijske novine.

Po istrazi državnog tužiteljstva u Bruxellesu, savezni policajci na službi na željezničkom kolodvoru Midi napadali su beskućnike, ilegalne useljenike i džepare. Sumnjiči ih se, piše bruxelleski list La Derniere Heure, da su obrijali dvanaestogodišnjeg Roma, pretukli Alžirku u policijskom hangaru, udarali osobe koje su priveli bez valjanog razloga i premlatili beskućnika, nakon čega su mu s objema nogama skakali po kralježnici.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pet okrivljenika USKOK podigao optužnicu protiv policajaca: Otvorili vatru pa lažirali izvješće Belgijanci traže prekid vatre između Izraela i Palestine Izrael obećao istragu Bombardirana belgijska agencija u Gazi: "Napadom na civilnu infrastrukturu prekršeno je međunarodno humanitarno pravo"

Goni ih se zbog svjesnog nanošenja udaraca i ozljeda, neljudskog ponašanja, ponižavanja, nezakonite primjene sile, samovoljnog uhićivanja, mržnje, rasizma i nepružanja pomoći ugroženim osobama te zbog krivotvorenja i korištenja krivotvorine jer su lažirali zapisnik. Suđenje im treba početi do ljeta na kaznenome sudu. (HIna)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene