Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbijaju plaćati kazne

NESTAŠNA DIPLOMACIJA U BRUXELLESU Duguju milijune za parking, a evo tko je najgori!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Belgija je bijesna zbog gomilanja neplaćenih parkirnih karata koje diplomati u Bruxellesu ne plaćaju.

Diplomati zaposleni u Bruxellesu nisu platili gotovo tisuću kazni za parkiranje u posljednje tri godine, a ukupan iznos kojeg duguju gradu za razne kazne, parkiranje, autoceste i javni prijevoz popeo se na vrtoglavih 74 milijuna eura, piše Telegraph.

Pročitajte i ovo Liste za EU parlament - 3 Put do EP-a Na redu su novi izbori: Državno izborno povjerenstvo zaprimilo 25 lista Tonino Picula, zastupnik u EU parlamentu Kriva taktika Picula otvoreno o Milanovićevoj sudbini: "Potrebna je promjena na Pantovčaku"

Izaslanici zemalja Europske Unije u glavnom gradu Belgije zbog svojeg imuniteta, kojeg imaju zahvaljujući Bečkoj konvenciji, odbijaju platiti 971 parkirnu kaznu, pa su belgijske vlasti najavile oštrije sankcije prema njima.

Kao jedna od sankcija mogla bi biti oduzimanje diplomatskih tablica svakom izaslaniku koji odbije platiti maksimalno tri kazne. Ta je metoda slična onoj koja je već odavno uvedena u Americi.

Među najgorim prjestupnicima našla se susjedna Slovenija, te Njemačka, Grčka, Mađarska, Malta i Cipar.

>>EU usvojio novu direktivu o duhanskim proizvodima

Turske vojne dužnosnike NATO-a također se imenovalo kao prijestupnike jednako kao i diplomate u veleposlanstvu Saudijske Arabije i Indije, koji su također zaradili reputaciju neplatiša.

Didier Reynders, belgijski Ministar vanjskih poslova, izrazio je zabrinutost nad dva slučaja u kojima nije bio pokrenut nikakav postupak protiv diplomata, upravo zbog diplomatskog imuniteta.

Jedan se slučaj, kojeg je naveo, tiče sina diplomata koji je u nekoliko navrata počinio kazneno djelo provala u kuće i automobile, ali kako je riječ o sinu jednog dužnosnika, do suđenja nikada nije došlo.

Sa sličnim problemom susreće se i London u kojem trećina ambasada ne plaćaju parking, pravdajući se da je to lokalni porez koji se njih ne tiče.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene