Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi incident

Belgijska policija uhitila napadača s mačetom dan nakon sličnog incidenta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Belgijska policija uhitila je muškarca s mačetom u Liegeu, gradu na istoku Belgije, prenosi u nedjelju televizijska postaja VRT.

Do novog incidenta dolazi dan nakon što je napadač s mačetom u južnom gradu Charleroijeu ozlijedio dvije policajke, nakon čega ga je ubio treći policajac. Belgijski premijer taj je napad nazvao terorističkim.

Pročitajte i ovo Aleksandar Bortnikov Oglasio se i Lukašenko Rusija prozvala krivce za teroristički napad u Moskvi: "Naravno da su to oni" Talijanska policija Nakon napada u Rusiji I naši susjedi na oprezu: Još jedna europska zemlja podigla razinu opasnosti od terorizma

VRT prenosi kako je policija u Liegeu primila poziv u ranim nedjeljnim satima i zatvorila okolno područje prije no što je uhitila napadača.

Riječ je o muškarcu turskog podrijetla koji nije upotrijebio mačetu i nije otprije poznat policiji.

Belgija je podigla razinu sigurnosti u policijskim postajama nakon subotnjeg napada u Charleroiju, rekao je premijer Charles Michel u nedjelju.

Napadač iz Charleroija, koji je uzvikivao "Allahu Akbar" (Bog je velik), upucan je pri napadu na sjedište policije i kasnije je umro od zadobivenih ozljeda.

Javni tužitelji još uvijek nisu objavili njegov identitet. Islamistički bombaši su u ožujku u Bruxellesu ubili 32 osobe, a brojni počinitelji napada u Parizu u studenom, kada je poginulo 130 ljudi, bili su belgijski državljani.

Belgija i njezina prijestolnica Bruxelles, u kojem se nalaze institucije Europske unije i sjedište NATO-a, trenutno su na sigurnosnoj razini 3 od maksimalnih 4, što upućuje na "moguću i vjerojatnu" prijetnju. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene