Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lažna informacija

Belgijska agencija pogreškom objavila smrt kraljice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova usluga belgijske novinske agencije Belge kriva je za objavu lažne informacije da je umrla kraljica Fabiola, udovica negdašnjeg kralja Baudouina, koja se pojavila na službenoj internetskoj stranici te agencije, pišu u srijedu belgijski mediji.

Belga je nedavno uvela novi servis na kojem sami korisnici mogu poslati vijest o tome što su vidjeli ili doživjeli. Dovoljno je na internetskoj stranici www.ihavenwews.be napisati poruku, ostaviti svoje ime i prezime i broj telefona i vaša se 'vijest' može pronaći na internetskoj stranici Belge. To je iskoristila osoba koja se potpisala kao Jos Joskens, ostavivši poruku sljedećeg sadržaja: 'Kraljica Fabiola upravo je umrla. Umrla je kada je doznala za razvod princa Laurenta i princeze Claire'.

Pročitajte i ovo Anđelko Stričak Objava na Facebooku Župan Stričak na osudio Milanovićev istup o Habijanu pa prozvao udruge: "Gdje su sad moralne vertikale?" Jeffrey Epstein objava imena suradnika Epsteina Dok svijet s nestrpljenjem očekuje objavu tajnih dokumenata, oko 170 osoba strepi: Spominju se i mnoga poznata imena

Princ Laurent unuk je kraljice Fabiole. O tome da ni autor 'vijesti' nije ni pretpostavljao da će njegova 'šala' završiti na mreži govori i da je među svojim podacima ostavio nepostojeći broj telefona (0497/00 00 00) i nepostojeću e-mail adresu. Belga se odmah ispričala svojim korisnicima i izrazila 'žaljenje zbog incidenta s objavom nesretne vijesti o smrti kraljice Fabiole'.

Agencija navodi da je za pojavu te informacije na njezinoj službenoj stranici kriva pogreška u komunikaciji, obećavši da se takve stvari više neće ponoviti. 'Od sada će sve vijesti namijenjene našim medijskim korisnicima proći kroz filter Belge', ističe agencija. Kraljica Fabiola udovica je negdašnjeg belgijskog kralja Baudouina, starijeg brata sadašnjeg kralja Alberta II. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene