Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Istraga u tijeku

Belgija: Vojni pilot pao iz helikoptera tijekom pokazne vježbe, tijelo tražili više od 24 sata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potraga za tijelom belgijskog vojnog pilota koji je u nedjelju ispao iz helikoptera bez padobrana tijekom demonstracije padobranstva okončana je u ponedjeljak. Okolnosti pod kojima se nesreća doodila još nisu razjašnjene.

Otvoreni dan vojske u Belgiji pretvorio se u katastrofu - vojska i policija tražila je tijelo nesretnog pilota više od 24 sata. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Tragedija na odmoru Čeh fotografirao divovske valove na Kanarima: Pao u more i poginuo Pad helikoptera u Sydneyju Istražuje se uzrok FOTO Mogu slaviti novi rođendan: Pilot i instruktor preživjeli pad helikoptera

Kopilot helikoptera Agusta A109 rekao je istražiteljima da je gledao kroz prozor kako bi bio siguran da su tri padobranca, koji su sudjelovali u nedjeljnoj demonstraciji, izbjegli obližnje vodove električne energije i sigurno sletjeli. 

Kada se u 12:42 sati okrenuo prema pilotu on više nije bio na svojem mjestu, a vrata helikoptera su bila otvorena, ispričao je kopilot. Nos helikoptera se počeo naginjati pa je preuzeo komande, spustio helikopter i alarmirao nadređene.

Za sada je nejasno je li pilot, koji nije imenovan, skočio ili slučajno pao tijekom demonstracije kod grada Amayja u u provinciji Liege. Rezultati obdukcije neće biti poznati prije utorka

U tijeku je istraga o tragediji. Nakon što tijelo u nedjelju nije pronađeno, jer se radi o vrlo šumovitom području, vlasti su u ponedjeljak ujutro ponovno pokrenule potragu. Angažirani su i ronioci koji su pretražili obližnju rijeku Meuse.

Helikopter je u vrijeme incidenta letio na više od 1300 metara, izvijestili su belgijski mediji.

Ranije ove godine padobranac američke mornarice smrtno je stradao nakon što se njegov padobran nije uspio otvoriti tijekom festivala New York Harbor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene