Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povezani s Al-Qaidom

Belgija: Uhićeno 7 osoba zbog novačenja za islamističke organizacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Belgijske pravosudne vlasti objavile su u srijedu da je uhićeno sedam osoba osumnjičenih za novačenje mladih muslimana u Bruxellesu za potrebe islamističkih organizacija u Africi.

Istraga je počela nakon kolovoza 2011., kada je belgijski državljanin uhićen na somalijskoj granici kamo je bio poslan kako bi se pristupio somalijskoj islamističkoj miliciji al Šabab.

Pročitajte i ovo Prosvjed seljaka u Bruxellesu - 5 Drama u Belgiji VIDEO Kaos na ulicama Bruxellesa: Seljaci probijali barikade i palili gume, policija otvorila vodene topove Ilustracija Promjene diljem kontinenta "Profesionalne vojske započinju ratove, ali ročnici u njima pobjeđuju": Velike promjene u europskim vojskama

U Belgiji je uhićeno šest osoba podrijetlom iz Maroka i drugih afričkih zemalja te jedan belgijski državljanin, obavilo je državno odvjetništvo ne navodeći drugih pojedinosti.

>> Francuska policija u istrazi islamista našla eksploziv

Al Šabab, teroristička skupina povezana s Al Qaidom, još nadzire velike dijelove Somalije iako više nema utjecaja na velike gradove nakon ofenzive vojnika Afričke unije koja je te gradove vratila pod upravu središnje somalijske vlade.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene