Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spor s radnicima

Belgija: Najveći proizvođač piva prekinuo proizvodnju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najveći proizvođač piva na svijetu, kompanija Anheuser-Busch InBev SA prekinula je proizvodnju u svojoj matičnoj zemlji, Belgiji, zbog spora s radnicima u domaćim pivovarama oko smanjenja broja radnih mjesta.

Radnici su prije dva tjedna blokirali tri pivovare prosvjedujući protiv otpuštanja 263 radnika u Belgiji, u sklopu plana za smanjanjem broja radnika za deset posto u cijeloj Europi. Dok se uprava i radnici pripremaju za treći krug pregovora, trgovine diljem Belgije upozoravaju da se zalihe pivskih brendova poput Stelle Artois, Leffea i Beck'sa opasno primiču kraju. Glasnogovornica tvrtke Karen Coeck izjavila je da se zbog zidova koje su radnici podigli od pivskih sanduka, od 7. siječnja u krug pivovara ne mogu dostavljati sirovine za proizvodnju i prazna ambalaža. (Hina)

Pročitajte i ovo Nicole de Moor Ljudska prava Tražitelji azila dobili slučaj na sudu: Državnoj tajnici zaplijenjen zamrzivač i aparat za kavu Slika nije dostupna 'Prirodno i zdravo' Žene poludjele za pivom od kojeg rastu grudi

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene